KineVeltem-Team

Krista Lauwers

Behaalde in 1997 aan de KUL het diploma licentiate in de Motorische revalidatie en kinesitherapie, en studeerde daarna nog longrevalidatie, pediatrie en pre- en postnatale. Haar interesse voor patiënten gaat voornamelijk uit naar neurologie, handrevalidatie (Krista deed haar eindwerk bij een handchirurg), schouderrevalidatie, lymfedrainage na borstkankers of andere problematieken, longpatiënten, covid19 en kinderen.

De zelfstandige praktijk begon in 1998; eerst in bijberoep, gecombineerd met werk in RVT Betlehem te Herent waar ze voornamelijk bij dementerende mensen stond. Na 7 jaar ging ze volledig voor de zelfstandige praktijk, die bleef groeien tot een groepspraktijk. In 2015 werd de BVBA KineVeltem opgericht om verdere groei van de praktijk mogelijk te maken; een kinepraktijk waar we werken in teamverband met ieder zijn specialisaties.

Sinds 2012 is Krista ook stagebegeleidervoor de 1ste master, afstudeerrichting musculo-skeletale revalidatie aan de KUL. Sinds 2020 ook stagebegeleider voor UHasselt vnl 1ste master studenten.

laatste bijscholingen

* Kinesitherapie bij patiënten met langdurige klachten na COVID-19

* valpreventiecoach:EXPERT VALPREVENTIE BIJ OUDEREN 

Xanne Nys

Behaalde haar diploma 'master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie' aan de KULeuven in juni 2012, met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen.

Sinds februari 2014 werkt ze deeltijds bij KineVeltem. Haar interesses gaan vooral uit naar post operatieve revalidatie, sportrevalidatie, rugschool, reconditionering en cardiale revalidatie.

In haar vrij tijd speelt Xanne zaalvoetbal en heeft een bredere interesse voor allerlei sporten.

Hanne Vanpoucke

Behaalde in 2012 haar bachelordiploma revalidatie-wetenschappen & kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ze zette haar studies verder aan de KU Leuven en behaalde daar in 2014 het masterdiploma kinesitherapie met specialisatie 'neurologische aandoeningen'.

Onmiddellijk na haar studies begon Hanne te werken bij KineVeltem. Het eerste jaar combineerde ze het werken met een extra masteropleiding, 'kinesitherapie bij kinderen'. Daarnaast volgde ze ook nog bijscholingen over onder andere zwangerschapsmassage, longaandoeningen en trainingsintensiteit bij oudere patiënten.

Binnen de kinesitherapie gaat haar interesse voornamelijk uit naar: behandelingen bij kinderen (ontwikkelingsstimulatie, ademhalingskine, orthopedische problemen ... ), neurologische revalidatie, post-operatieve revalidatie en manuele lymfedrainage.

Hanne is tevens expert valpreventie bij ouderen, en gecertificeerd specialist vestibulaire revalidatie: EBP bij duizeligheid en evenwichtsproblemen.

Nils VanRoose

Studeerde in 2014 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie (sport) aan de Katholieke Universiteit Leuven, een jaar later behaalde hij ook de postgraduaat in manuele therapie (KUL). Sinds 2014 is hij werkzaam in zelfstandige praktijken als sport- en manueeltherapeut en op zondag als kinesist bij voetbalploeg SportingKampenhout. Daarnaast geeft hij ook praktijkles aan de KULeuven.

Verder heeft Nils zich ook al specifieker gespecialiseerd in Dry-Needling, hoofdpijnen, nek - rug, kaakgewricht, en volgt hij jaarlijks verschillende cursussen binnen de manuele en sport kinesitherapie.

In zijn vrijetijd houdt Nils zich vooral bezig met muziek (slagwerk) en sport (judo,(zaal)voetbal,lopen).


Ine Coopmans

Behaalde in 2017 haar diploma 'Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie' aan de KULeuven met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport.

Na het afstuderen begon ze meteen te werken bij KineVeltem. Dit combineerde ze het eerste jaar met een opleiding Postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent. Verder probeert Ine haar kennis zoveel mogelijk te verruimen door het volgen van cursussen en opleidingen en ziet ze elke patiënt als een nieuwe uitdaging.

Haar interesses gaan binnen de kinesitherapie vooral uit naar sportrevalidatie, post-operatieve revalidatie, oefentherapie, nek-en rugklachten, BPPV en temporomandibulaire (kaak)klachten. Bij Smart Education begeleidt ze de lessen van Dry needling en dit past ze ook toe in de praktijk indien nodig. Naast haar werk is Ine vooral bezig met sport. Ze speelt competitie volleybal en heeft ervaring in de training/coaching van jeugdspelers.

Paulien Uyttebroek

Behaalde in 2022 haar diploma ‘master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de UHasselt met als afstudeerrichting ‘neurologische aandoeningen’. Paulien werkt deeltijds als kinesitherapeut in WZC Keienhof te Kumtich (Tienen). Daarnaast koos ze ervoor deeltijds het team van KineVeltem te versterken. Ze streeft naar een persoonlijke aanpak waarbij inspraak/samenwerking van/met de patiënt cruciaal is. Om bij te blijven in een steeds evoluerende materie streeft ze ernaar om aan de hand van bijscholingen zichzelf te blijven verdiepen in verschillende neurologische aandoeningen. Haar interesses gaan voornamelijk uit naar iedere aandoening die in aanmerking komt voor neurologische revalidatie (CVA, Ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, NAH, hersentumoren, neuromusculaire aandoeningen…).