Team

Het team van KineVeltem


Zaakvoerder Krista Lauwers behaalde in 1997 aan de KUL het diploma licentiate in de Motorische revalidatie en kinesitherapie, en studeerde daarna nog longrevalidatie, pediatrie en pre- en postnatale. Haar interesse voor patiënten gaat voornamelijk uit naar neurologie, handrevalidatie (Krista deed haar eindwerk bij een handchirurg), schouderrevalidatie, lymfedrainage na borstkankers of andere problematieken, longpatiënten en kinderen.


De zelfstandige praktijk begon in 1998; eerst in bijberoep, gecombineerd met werk in RVT Betlehem te Herent waar ze voornamelijk bij dementerende mensen stond. Na 7 jaar ging ze volledig voor de zelfstandige praktijk, die bleef groeien tot een groepspraktijk. In 2015 werd de BVBA KineVeltem opgericht om verdere groei van de praktijk mogelijk te maken; een kinepraktijk waar we werken  in teamverband met ieder zijn specialisaties.

Sinds 2012 is Krista ook stagebegeleider voor de 1ste master, afstudeerrichting musculo-skeletale revalidatie aan de KUL.

Hans Van Limbergen werkt sinds 2007 als zelfstandig kinesitherapeut. Hij heeft altijd een bepaalde interesse gehad in chronische en recidiverende pijn, dit is pijn die langer aanwezig is dan 6 maanden of  pijn die steeds terugkomt. Hiervoor heeft hij zich door de jaren heen verder gespecialiseerd in manuele therapie en medische trainingstherapie.


Ook volgt hij momenteel een opleiding in de osteopathie om zijn blik nog te verruimen. Een goede balans van beweeglijkheid in het hele lichaam is belangrijk om lokale overbelastingen te vermijden. Lichaamszones die stijf zijn moeten dus losgemaakt worden, zones die hypermobiel en instabiel zijn moeten gestabiliseerd worden. Manuele therapie en oefentherapie vullen mekaar hierin perfect aan.

Xanne Nys behaalde haar diploma ‘master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de KULeuven in juni 2012, met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen.


Sinds februari 2014 werkt ze deeltijds bij KineVeltem. Haar interesses gaan vooral uit naar post operatieve revalidatie, sportrevalidatie, rugschool, reconditionering en cardiale revalidatie.


In haar vrij tijd speelt Xanne zaalvoetbal en heeft een bredere interesse voor allerlei sporten.Hanne Vanpoucke behaalde in 2012 haar bachelordiploma revalidatie-wetenschappen & kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ze zette haar studies verder aan de KU Leuven en behaalde daar in 2014 het masterdiploma kinesitherapie met specialisatie ‘neurologische aandoeningen’. 


Onmiddellijk na haar studies begon Hanne te werken bij KinéVeltem. Het eerste jaar combineerde ze het werken met een extra masteropleiding, ‘kinesitherapie bij kinderen’. Daarnaast volgde ze ook nog bijscholingen over onder andere zwangerschapsmassage, longaandoeningen en trainingsintensiteit bij oudere patiënten.


Binnen de kinesitherapie gaat haar interesse voornamelijk uit naar:

-behandelingen bij kinderen (ontwikkelingsstimulatie, ademhalingskine, orthopedische problemen … ), neurologische revalidatie, post-operatieve revalidatie en manuele lymfedrainage.


Nils Vanroose studeerde in 2014 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie (sport) aan de Katholieke Universiteit Leuven, een jaar later behaalde hij ook de postgraduaat in manuele therapie (KUL). Sinds 2014 is hij werkzaam in zelfstandige praktijken als sport- en manueeltherapeut en op zondag als kinesist bij voetbalploeg SportingKampenhout. Daarnaast geeft hij ook praktijkles aan de KULeuven.

 

Verder heeft Nils zich ook al specifieker gespecialiseerd in Dry-Needling, hoofdpijnen, nek - rug, kaakgewricht, en volgt hij jaarlijks verschillende cursussen binnen de manuele en sport kinesitherapie.

In zijn vrijetijd houdt Nils zich vooral bezig met muziek (slagwerk) en sport (judo,(zaal)voetbal,lopen).

Ine Coopmans behaalde in 2017 haar diploma 'Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie' aan de KULeuven met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport.


Na het afstuderen begon ze meteen te werken bij KineVeltem. Dit combineerde ze het eerste jaar met een opleiding Postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent. Verder probeert Ine haar kennis zoveel mogelijk te verruimen door het volgen van cursussen en opleidingen en ziet ze elke patiënt als een nieuwe uitdaging. 


Haar interesses gaan binnen de kinesitherapie vooral uit naar sportrevalidatie, post-operatieve revalidatie, oefentherapie, nek-en rugklachten en temporomandibulaire klachten. Naast haar werk is Ine vooral bezig met sport. Ze speelt competitie volleybal en heeft ervaring in de training/coaching van jeugdspelers.


Karen Lauwereys behaalde haar diploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen aan de KULeuven in 2019. Op dit moment heeft ze een postgraduaat opleiding manuele therapie gepland om zich verder te verdiepen binnen dit vakdomein.


Verder probeert Karen haar kennis zo veel mogelijk uit te breiden binnen de manuele en sport kinesitherapie. Hiervoor volgde ze al een aantal bijscholingen omtrent stabilisatietraining, blessurepreventie en revalidatie bij kraakbeenletsels.


In haar vrije tijd is Karen vooral actief op sportief vlak door het volgen en geven van danslessen en inline-skate initiaties.  

Rebecca Das behaalde haar master diploma in de revalidatie-wetenschappen en kinesitherapie aan de KU Leuven met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen in 2019.


Binnen de kinesitherapie gaan haar interesses voornamelijk uit naar sportrevalidatie, post-operatieve revalidatie en manuele therapie. Het doel is om haar kennis hierin te vergroten door het volgen van verschillende opleidingen. Hiernaast boeit het Rebecca om sporters te begeleiden in het behalen van hun persoonlijke doelen.


In haar vrije tijd is ze voornamelijk bezig met sport, specifiek met badminton en duurlopen

KineVeltem

Groepspraktijk Kinesitherapie

KineVeltem BVBA

Ondernemingsnr 0607.986.496

Tel. 016/239.236

Kroonstraat 50 (praktijk)

Kroonstraat 41 (maatsch.zetel)

3020 Veltem-Beisem (Herent)

Kaart en routebeschrijving