Team

Het team van KineVeltem


Zaakvoerder Krista Lauwers behaalde in 1997 aan de KUL het diploma licentiate in de Motorische revalidatie en kinesitherapie, en studeerde daarna nog longrevalidatie, pediatrie en pre- en postnatale. Haar interesse voor patiënten gaat voornamelijk uit naar neurologie, handrevalidatie (Krista deed haar eindwerk bij een handchirurg), schouderrevalidatie, lymfedrainage na borstkankers of andere problematieken, longpatiënten en kinderen.


De zelfstandige praktijk begon in 1998; eerst in bijberoep, gecombineerd met werk in RVT Betlehem te Herent waar ze voornamelijk bij dementerende mensen stond. Na 7 jaar ging ze volledig voor de zelfstandige praktijk, die bleef groeien tot een groepspraktijk. In 2015 werd de BVBA KineVeltem opgericht om verdere groei van de praktijk mogelijk te maken; een kinepraktijk waar we werken  in teamverband met ieder zijn specialisaties.

Sinds 2012 is Krista ook stagebegeleider voor de 1ste master, afstudeerrichting musculo-skeletale revalidatie aan de KUL.

Hans Van Limbergen werkt sinds 2007 als zelfstandig kinesitherapeut. Hij heeft altijd een bepaalde interesse gehad in chronische en recidiverende pijn, dit is pijn die langer aanwezig is dan 6 maanden of  pijn die steeds terugkomt. Hiervoor heeft hij zich door de jaren heen verder gespecialiseerd in manuele therapie en medische trainingstherapie.


Ook volgt hij momenteel een opleiding in de osteopathie om zijn blik nog te verruimen. Een goede balans van beweeglijkheid in het hele lichaam is belangrijk om lokale overbelastingen te vermijden. Lichaamszones die stijf zijn moeten dus losgemaakt worden, zones die hypermobiel en instabiel zijn moeten gestabiliseerd worden. Manuele therapie en oefentherapie vullen mekaar hierin perfect aan.

Xanne Nys behaalde haar diploma ‘master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ aan de KULeuven in juni 2012, met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen.


Sinds februari 2014 werkt ze deeltijds bij KineVeltem. Haar interesses gaan vooral uit naar post operatieve revalidatie, sportrevalidatie, rugschool, reconditionering en cardiale revalidatie.


In haar vrij tijd speelt Xanne zaalvoetbal en heeft een bredere interesse voor allerlei sporten.Hanne Vanpoucke behaalde in 2012 haar bachelordiploma revalidatie-wetenschappen & kinesitherapie aan de Universiteit Gent. Ze zette haar studies verder aan de KU Leuven en behaalde daar in 2014 het masterdiploma kinesitherapie met specialisatie ‘neurologische aandoeningen’. 


Onmiddellijk na haar studies begon Hanne te werken bij KinéVeltem. Het eerste jaar combineerde ze het werken met een extra masteropleiding, ‘kinesitherapie bij kinderen’. Daarnaast volgde ze ook nog bijscholingen over onder andere zwangerschapsmassage, longaandoeningen en trainingsintensiteit bij oudere patiënten.


Binnen de kinesitherapie gaat haar interesse voornamelijk uit naar:

-behandelingen bij kinderen (ontwikkelingsstimulatie, ademhalingskine, orthopedische problemen … ), neurologische revalidatie, post-operatieve revalidatie en manuele lymfedrainage.


Nils Vanroose studeerde in 2014 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting musculoskeletale revalidatie (sport) aan de Katholieke Universiteit Leuven, een jaar later behaalde hij ook de postgraduaat in manuele therapie (KUL). Sinds 2014 is hij werkzaam in zelfstandige praktijken als sport- en manueeltherapeut en op zondag als kinesist bij voetbalploeg SK. Kampenhout. Daarnaast ondersteunt hij sinds 2015 de praktijklessen van de laatstejaars kinesitherapie aan de KUL.


Verder heeft Nils zich ook al gespecialiseerd in Dry-Needling, en volgt hij verschillende cursussen binnen de manuele en sport kinesitherapie.

In zijn vrijetijd houdt Nils zich vooral bezig met muziek (slagwerk) en sport (judo,(zaal)voetbal,lopen).

Ine Coopmans behaalde in 2017 haar diploma 'Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie' aan de KULeuven met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport.


Volgend op de planning staat de opleiding postgraduaat manuele therapie in Gent, die ze gaat combineren met werken bij KinéVeltem. Haar interesses gaan vooral uit naar sportrevalidatie, post-operatieve revalidatie, oefentherapie, nek-en rugklachten,...


Verder volgde ze al cursussen omtrent taping en stabilisatietraining. In haar vrije tijd speelt Ine volleybal. Ook op vlak van training en coaching van jeugdspelers en het geven van sportkampen heeft ze ervaring.


KineVeltem BVBA

Ondernemingsnr 0607.986.496

Tel. 016/239.236

Kroonstraat 50 (praktijk)

Kroonstraat 41 (maatsch.zetel)

3020 Veltem-Beisem (Herent)

Kaart en routebeschrijving


KineVeltem

Groepspraktijk Kinesitherapie